Antena 3 CNN Economic Banci Ce mai fac băncile, ca să-şi rotunjească veniturile? Instituţiile au inventat noi comisioane

Ce mai fac băncile, ca să-şi rotunjească veniturile? Instituţiile au inventat noi comisioane

Ce mai fac băncile, ca să-şi rotunjească veniturile? Instituţiile au inventat noi comisioane
Sursa foto: Foto: gawker.com
de M.Z.    |    07 Dec 2012   •   07:37

Bancherii apelează la orice metodă pentru a le lua banii clienţilor, astfel că mulţi români s-au trezit că trebuie să plătească un comision de încasare.

Cu alte cuvinte, oricine are un card de credit pe care îl alimentează în fiecare lună se poate trezi că are de achitat comisioane de încasare la fiecare depunere. Clientul plăteşte o sumă care poate ajunge şi la 200 de euro. Instituţiile de credit încearcă astfel să-şi mărească profiturile.

Spre exemplu, românii "păţiţi" spun că, la un salariu de 1.500 de lei pe lună, 150-200 de lei sunt doar comisioane.

Comisionul de încasare i-a uimit până şi pe experţii în creditare. Mai ales că taxa variază între 1,7 lei şi 200 de euro, în funcţie de suma care ajunge în cont.

Şeful bancherilor a refuzat însă să dea explicaţii despre comisioane.

"Despre subiectul care mă întrebaţi, n-am ce să comentez, nu ştiu, n-am auzit aşa ceva", a răspuns şeful Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea.

Comisioanele aduc în prezent venituri importante pentru bănci. În anul 2011, primele 10 instituţii financiare din România au încasat circa 854 de milioane de euro numai din aceste taxe, arată datele financiare.






×
Subiecte în articol: banci
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close