Antena 3 CNN Economic Banci Cea mai mare amendă plătită vreodată de o bancă. Cât costă să scapi de o investigaţie

Cea mai mare amendă plătită vreodată de o bancă. Cât costă să scapi de o investigaţie

Cea mai mare amendă plătită vreodată de o bancă. Cât costă să scapi de o investigaţie
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
11 Dec 2012   •   10:21
Grupul britanic HSBC a încheiat un acord cu autorităţile americane, în cadrul investigaţiei privind deficienţe în mecanismele pentru combaterea spălării de bani, prin care s-a angajat să plătească o amendă record de 1,92 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare amendă plătită vreodată de o instituţie bancară, informează CNBC.

Reprezentanţii HSBC au recunoscut funcţionarea necorespunzătoare a mecanismelor interne de control şi şi-au cerut cerut scuze într-un comunicat.

"Acceptăm responsabilitatea pentru greşelile din trecut. Am spus că ne pare foarte rău pentru acestea. HSBC din prezent este o organizaţie complet diferită faţă de cea care a făcut acele greşeli", a afirmat directorul general al băncii, Stuart Gulliver.

Instituţia de credit se aşteaptă să ajungă la un acord şi cu autoritatea pentru servicii financiare din Marea Britanie.

În ultimii ani, bănci din SUA şi Europa au încheia acorduri amiabile în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari cu autorităţile americane pentru încetarea unor anchete.

Acordul HSBC vine la o zi după ce o altă bancă britanică, Standard Chartered, a acceptat să plătească autorităţilor americane de reglementare 327 milioane de dolari pentru încălcarea unor sancţiuni.

×
Subiecte în articol: amenda
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close