Antena 3 CNN Economic Banci Cea mai mare bancă din Europa va concedia 25% dintre angajaţi

Cea mai mare bancă din Europa va concedia 25% dintre angajaţi

Cea mai mare bancă din Europa va concedia 25% dintre angajaţi
14 Sep 2015   •   18:06

Cea mai mare bancă din Europa, Deutsche Bank, intenționează să renunțe la un sfert din numărul total de angajați - 23.000 de persoane - în special în activitățile tehnologice și prin divizarea subsidiarei sale PostBank, au declarat luni, pentru Reuters, surse financiare care au dorit să-și păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Pe plan global grupul bancar va rămâne cu aproximativ 75.000 de angajați, în urma reorganizării finalizate de noul director general John Cryan, care în iulie a preluat controlul celei mai mari bănci din Germania cu promisiunea reducerii costurilor.

Cryan a prezentat detaliile preliminare privind reducerea numărului de angajați la sfârșitul acestei săptămâni, la reuniunea Board-ului de supervizare al Deutsche Bank, susțin sursele.

Purtătorul de cuvânt al băncii germane nu a comentat informația.

Deutsche Bank a anunțat recent că-și va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde de euro și se va retrage din mai multe țări în care operează în prezent, în ideea de a-și crește profitabilitatea.

De asemenea, în cadrul unui program de restructurare programat până în 2020, a cărui implementare va costa 3,7 miliarde de euro, grupul Deutsche Bank intenționează să reducă activele băncii sale de investiții cu 200 miliarde de euro și să închidă 200 dintre cele aproximativ 730 de sucursale.

Deutsche Bank operează în prezent în aproximativ 70 de țări din întreaga lume și în primul trimestru al acestui an a realizat un profit net de 544 milioane de euro, jumătate față de profitul de 1,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, după ce, luna trecută, a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor și Libor în perioada 2005 — 2009.

×
Subiecte în articol: Deutsche Bank concedieri
Parteneri
Horoscop rune 3-9 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close