Antena 3 CNN Economic Banci Cele mai importante bănci europene solicită, din partea UE, ajutor anti-criză pentru statele din est

Cele mai importante bănci europene solicită, din partea UE, ajutor anti-criză pentru statele din est

Cele mai importante bănci europene solicită, din partea UE, ajutor anti-criză pentru statele din est
Sursa foto: UE
22 Ian 2009   •   13:29

Câteva dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală şi de Est vor solicita Uniunii Europene şi Băncii Centrale Europene să extindă planul anti-criză în estul continentului. Potrivit Financial Times, cererea are ca scop atenuarea efectele crizei de creditare.
Celor nouă bănci, în frunte cu banca austriacă Raiffeisen dorestc extinderea programului de la Bruxelles dincolo de graniţele Uniunii Europene. În cazul în care solicitarea ar primi răspuns pozitiv, ţări ca Serbia sau Ucraina ar putea fi incluse în program.
Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International, susţine că este important ca orice acţiune de susţinere a băncilor să nu fie limitată doar la Europa de Vest. "Am luptat 50 de ani pentru a scoate aceste ţări din comunism, iar acum când avem o piaţă liberă în regiune nu putem să le lăsăm singure când stau în calea unei vijelii extrem de puternice", a declarat Stepic.
Celelalte opt bănci care iau parte la această acţiune sunt: Unicredit, Intesa Sanpaolo, Erste Bank, Societe Generale, KBC, Bayern Landesbank, Swedbank, si EFG Eurobank.
Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close