Antena 3 CNN Economic Banci Daniel Zamfir: Ce fac anumite bănci din România seamănă a subminarea economiei

Daniel Zamfir: Ce fac anumite bănci din România seamănă a subminarea economiei

Daniel Zamfir: Ce fac anumite bănci din România seamănă a subminarea economiei
Sursa foto: foto: captura Antena 3
18 Dec 2018   •   19:40

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu a mers marți la ședința Comisiei economice din Senat unde fusese invitat, însă a trimis o scrisoare în care menționează că nu participă la o discuție provenind din fake-news, potrivit președintelui comisiei, Daniel Zamfir.

"O să vedem care sunt fake-news-urile, pentru că este vorba tocmai de raportul pe care BNR l-a întocmit. Este ceva fără precedent: am constat citind acel raport că toată explicația aia de ani de zile care ni se dădea că noi plătim costuri mari cu creditarea pentru că e riscul de țară și din cauza lui plătim cele mai scumpe credite din Europa, de trei ori mai mult decât cetățenii europeni.

Băncile străine care activează pe teritoriul României au profituri de trei ori peste media europeană. E ca la școală. Unde se duce costul acela suplimentar pe care îl plătesc românii pentru creditare? Direct în profitul băncilor. Asta spune, în sfârșit, și BNR și pentru că ne interesează foarte tare să vedem lucrul acesta de când se petrece, de ce se petrerece. Eu cred că seamănă cumva a subminarea economiei naționale dacă 8 bănci se înțeleg să mențină România într-o stare de subdezvoltare", a spus senatorul Daniel Zamfir, marți, la "Punctul de Întâlnire".

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close