Antena 3 CNN Economic Banci Documentul care arată CLAR cine trage sforile în UE. Ţara aceasta este în spatele multor decizii importante

Documentul care arată CLAR cine trage sforile în UE. Ţara aceasta este în spatele multor decizii importante

Documentul care arată CLAR cine trage sforile în UE. Ţara aceasta este în spatele multor decizii importante
de O.P.    |    29 Apr 2013   •   13:28

Intr-un document publicat de cotidianul Handelsblatt, banca centrala germana, Bundesbank, face un rechizitoriu al politicii Bancii Centrale Europene (BCE). Un document care arata presiunile la care este supus Mario Draghi. Pentru cei care mai aveau vreun dubiu, Handelsblatt a publicat in editia sa de vineri dovada oficiala a opozitiei de principiu dintre Bundesbank si BCE.

Cotidianul german a dat publicitatii o luare de pozitie ce dateaza din 21 decembrie anul trecut si destinata tribunalului administrativ din Karlsruhe, in care Bundesbank critica in termeni duri politica BCE, cu sediul tot la Frankfurt.

In primul rand, Bundesbank constesta argumentul oferit de Mario Draghi drept justificare a programului de cumparare nelimitata de titluri suverane: absenta unei constante a politicii BCE, avand in vedere diferenta de dobanzi dintre state.

In opinia Bundesbank, nu BCE trebuie sa combata aceste diferente, care sunt urmare a „politicilor financiare nationale”. Banca centrala nu trebuie sa corecteze aceste erori de politici bugetare.

Mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close