Antena 3 CNN Economic Banci Europa Centrală şi de Est, la un pas de a pierde un gigant bancar. Raiffeisen renunţă la subsidiarele neprofitabile

Europa Centrală şi de Est, la un pas de a pierde un gigant bancar. Raiffeisen renunţă la subsidiarele neprofitabile

Europa Centrală şi de Est, la un pas de a pierde un gigant bancar. Raiffeisen renunţă la subsidiarele neprofitabile
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Noi 2012   •   09:01

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), prezent şi în România, a anunţat că s-ar putea retrage din mai multe state din Europa Centrală şi de Est, informează site-ul m&c.com.

Bancă comercială multi-servicii, Raiffeisen are subsidiare în 16 ţări, printre care Cehia, Ungaria, Serbia, Slovenia sau Albania.

Deşi preşedintele executiv al grupului, Herbert Stepic, nu a făcut publice numele ţărilor din care grupul austriac se va retrage, acesta a precizat că este vorba despre acele state în care banca nu este profitabilă şi unde sunt puţine perspective de creştere.

„Este foarte posibil sa ne retragem de pe o piaţă sau alta”, a afirmat Stepic.

Anunţul a venit în condiţiile în care autorităţile austriece au elaborat mai multe mpsuri, acceptate de UniCredit Bank Austria, Erste şi Raiffeisen Bank, care prevăd ca, în Europa de Est, creşterea creditării asigurate de subsidiarele celor trei bănci să fie condiţionată de dezvoltarea unei refinanţări locale sustenabile.

Raiffeisen Bank International a anunţat un profit consolidat de 745 milioane euro în primele nouă luni ale anului, cu 4,8% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut.

Deşi Raiffeisen Bank România a înregistrat în primele nouă luni un profit după împozitare de 60 milioane euro, în scadere cu 29,1% faţă de nivelul din aceeaşi perioada a anului trecut, directorul general al băncii austriece, Steven van Groningen, a afirmat că grupul bancar nu va pleca din România. 


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close