Antena 3 CNN Economic Banci "Europa va reveni la COMUNISM şi FASCISM". Declaraţia şocantă a unui apreciat analist financiar

"Europa va reveni la COMUNISM şi FASCISM". Declaraţia şocantă a unui apreciat analist financiar

"Europa va reveni la COMUNISM şi FASCISM". Declaraţia şocantă a unui apreciat analist financiar
de O.P.    |    05 Dec 2012   •   13:07

Economistul sef al Saxo Bank, Steen Jakobsen, vorbeste despre alta problema majora care framanta batranul continent – radicalizarea politica a populatiei. Politicienii au inceput, in sfarsit, sa inteleaga faptul ca incordarea sociala si protestele care i-au unit pe alegatori pot reduce la zero nu numai reformele, dar si necesitatea finantarii lor, scrie Jakobsen intr-un articol ce sustine ca Europa de Est va reveni la comunism, cea sudica, la fascism.

Expertul constata, printre altele, ca la demonstratiile si marsurile de protest din Europa participa nu numai membri ai organizatiilor de sindicat sau functionari de stat. Aceste manfestatii au devenit o problema nationala pentru numeroase tari. O generatie de tineri a fost deja pierduta, ceea ce inevitabil isi va lasa amprenta asupra productivitatii, a inovatiilor si dezvoltarii spirituale a societatii.

Uluitoare este indiferenta afisata, pana acum, de politicieni fata de grevele care au blocat Grecia, Portugalia si Spania. Se pare insa ca situatia s-a schimbat: ministri de finante ai UE gandesc noi solutii pentru Atena.

Dar, cum nimic nu vesnic, rabdarea oamenilor va atinge, daca nu a atins, deja anumite limite. Iar daca politicienii nu-si vor schimba atitudinea, alegatorii vor merge la extreme, optand fie spre radicalii de stanga, fie spre cei de dreapta.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro



×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close