Antena 3 CNN Economic Banci Expert Banca Mondială: E mai probabil ca România să evite recesiunea decât să o întâlnească

Expert Banca Mondială: E mai probabil ca România să evite recesiunea decât să o întâlnească

Expert Banca Mondială: E mai probabil ca România să evite recesiunea decât să o întâlnească
26 Noi 2008   •   02:32

După numeroase analize şi statistici, promisiuni ale guvernului şi avertizări are altora care fie arătau că România va intra în criză profundă, fie contrariul, un expert vrea să calmeze lucrurile.
Astfel, economistul senior al Băncii Mondiale din România, Cătălin Păuna, crede că România are şanse mai mari să evite recesiunea în 2009 decât să se confrunte cu ea. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt prestabilite, situaţia fiind îmn continuare dependentă de contextual mondial, dar şi de măsurile adoptate de statul roman şi cum ştie el să gestioneze evenimentele.
În această situaţie, marja de eroare este foarte mari şi este greu de prevăzut ce se va întâmpla. Ca răspuns la criză, analistul crede că programul de salvare al guvernului ar trebui să pornească de la varianta cea mai rea- scăderea substanţială a economiei, ?şi ar trebui să conţină un set coerent de măsuri pe care să le implementăm în funcţie de materializarea sau nu a acestor factori", crede Păuna, citat de Adevărul.
Acesta este optimist şi crede că piaţa internaţională va creşte pe atât de repede pe cât a căzut. Previziunile roz ale analistului pentru România pentru depăşirea crizei se bazează pe flexibilitatea pieţei interne, datorită unor reforme "destul de liberale", comparativ cu economia europeană, "percepută ca rigidă".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica banca mondiala
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close