Antena 3 CNN Economic Banci Falimentul Lehman Brothers, oportunitate unică pentru Barclays şi Nomura

Falimentul Lehman Brothers, oportunitate unică pentru Barclays şi Nomura

Falimentul Lehman Brothers, oportunitate unică pentru Barclays şi Nomura
Sursa foto: lehman brothers
11 Sep 2009   •   12:38

Falimentul istoric al Lehman Brothers, din septembrie 2008, care a marcat începutul perioadei de apogeu a crizei financiare, a reprezentat o oportuniate unică pentru Barclays (Marea Britanie) şi Nomura (Japonia) de a-şi asigura un loc în prim-planul sistemului bancar mondial, potrivit Reuters.

La un an după ce băncile amintite au înglobat în viteză operaţiunile Lehman Brothers, britanicii de la Barclays au certitudinea că se află pe drumul cel bun pentru a-şi atinge toate ambiţiile, din moment ce au câştigat o prezenţă solidă pe pieţele de capital şi de fuziuni şi achiziţii din Statele Unite.

Preluarea operaţiunilor de brokeraj şi consiliere ale Lehman din SUA s-a dovedit a fi un catalizator pentru rezultatele financiare ale Barclays.

Totodată, Nomura, o casă de brokeraj conseravtoare din Japonia care a pariat pe cont propriu pe operaţiunile Lehman Brothers din Europa şi Asia pentru a deveni o mare bancă de investiţii, simte încă lipsa unei prezenţe serioase pe piaţa americană. Surse din interiorul instituţiei spun că diferenţele de la nivel cultural sunt o povară.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lehman Brothers
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close