Antena 3 CNN Economic Banci Programul Prima Casă e pe cale de dispariţie

Programul Prima Casă e pe cale de dispariţie

Programul Prima Casă e pe cale de dispariţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Iun 2016   •   18:30

Ministerul de Finanţe va anunţa în această săptămână cum va fi modificat programul Prima Casă, după ce cele 500 de milioane de lei, fondurile cu care a fost suplimentat în acest an, au fost terminate în nicio lună de zile.

Surse din minister susţin că se doreşte o strategie pe termen mediu, astfel încât, încet-încet, programul să dispară, scrie jurnalul.ro. O variantă intermediară este acordarea acestor credite cu avans diferenţiat, în functie de capacitatea financiară a clientului. Se consideră că Prima Casă trebuie să-i ajute numai pe cei care nu au cum să strângă un avans mai mare, însă lucrurile s-au împotmolit la stabilirea pragului de venit de la care nu te mai poţi califica la un avans de 5%.

Cu cât s-ar putea mări avansul pentru Prima Casă

 

Pe de altă parte, există voci care susţin că nu este normal să fie menţinut avansul de 5%.

Peste 70% dintre cei interesaţi să cumpere o locuinţă vor să acceseze „Prima Casă”, nefiind eligibili şi pentru alte tipuri de credite ipotecare. Analiştii imobiliari spun că, odată cu înăsprirea regulilor la acest program, preţurile locuinţelor vor scădea semnificativ, deoarece cererea se va reduce.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close