Antena 3 Economic Banci Geithner asigură China că investiţiile sale în dolar sunt în siguranţă

Geithner asigură China că investiţiile sale în dolar sunt în siguranţă

02 Iun 2009   •   16:26
Geithner asigură China că investiţiile sale în dolar sunt în siguranţă
Sursa foto: Timothy Geithner

Secretarul american al Trezoreriei Timothy Geithner a asigurat China că masivele sale investiţii în dolari sunt în siguranţă şi şi-a reafirmat încrederea într-o monedă SUA puternică.
Scopul principal al vizitei lui Geithner în China este de a înlătura îngrijorarea că deficitul bugetar al Washingtonului şi politica fiscală vor alimenta inflaţia, subminând dolarul şi obligaţiunile americane.
China este cel mai mare deţinător de bonuri de trezorerie americană şi datele arată că deţinea 768 miliarde de dolari la sfârşitul lunii martie, dar unii analişti cred că investiţia totală a Chinei ar putea fi de două ori mai mare.
?Activele chineze sunt în foarte mare siguranţă," afirma Geithner ca răspuns la o întrebare la Universitatea Beijing, unde a studiat chineza în anii 80. Ulterior vicepremierul Wang Qishan declara că este important ca cele două state să arate lumii că lucrează împreună pentru a face faţă crizei.
În discurs, Geithner a reînnoit afirmaţia că administraţia Obama va reduce uriaşul deficit fiscal şi a promis cheltuieli disciplinate. ?Credem într-un dolar puternic, şi ne vom asigura că reparăm şi reformăm sistemul financiar pentru a restabili încrederea?, declara el.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close