Antena 3 CNN Economic Banci Germania şi Franţa vor ataca excesele băncilor

Germania şi Franţa vor ataca excesele băncilor

Germania şi Franţa vor ataca excesele băncilor
Sursa foto: merkel sarkozy
01 Sep 2009   •   14:39

Liderii din Germania şi Franţa au luat în vizor sectorul bancar şi au promis că vor verifica puterea băncilor şi vor face presiuni pentru limitarea plăţilor de bonusuri, la următorul summit G20 de luna viitoare.


Cancelarul german Angela Merkel declara că bonusurile pentru bancheri "pe drept înnebunesc o grămadă de lume", iar ea şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy doresc ca summitul G20 din Pittsburgh, pe 24-25 septembrie să facă progrese în reglementarea financiară.


"Nici o bancă nu va putea deveni atât de mare încât să ajungă în poziţia de a şantaja guverne," declara Merkel în timpul unei conferinţe de presă comune cu Sarkozy la Berlin.

Germania şi Franţa privesc excesele de pe piaţa financiară ca fiind cauza crizei economice şi doresc reglementări mai stricte pentru a preveni o repetare a celei mai profunde scăderi financiare.
"Vrem ca lucrurile să se schimbe la Pittsburgh. Aceste excese nu trebuie să se poată repeta ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic", sublinia Sarkozy.
Germania şi Franţa vor propune ca UE să aibă o poziţie comună la Pittsburgh, şi doresc ca blocul să facă presiuni pentru implementarea deplină a acordurile din aprilie.

La Londra, liderii G20 s-au înţeles să extindă reglementarea şi supravegherea la toate instituţiile financiare importante, instrumente şi pieţe, inclusiv fondurile de risc.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close