Antena 3 CNN Economic Banci Hoţie informatică: Un milion de lei furaţi prin telefon

Hoţie informatică: Un milion de lei furaţi prin telefon

Hoţie informatică: Un milion de lei furaţi prin telefon
Sursa foto: JAF BANCA
18 Feb 2009   •   09:12

Hoţii deştepţi fură cu acte, se spune. În acest caz, patru tineri au demonstrat cu siguranţă că sunt inteligenţi după ce au reuşit să fure 950.000 de lei prin telefon. Folosind un calculator şi un telefon, ei au profitat de slăbiciunea băncilor pentru a sustrage această sumă. Astfel, tinerii, cu vârste între 21 şi 28 de ani, au jefuit o bancă din Târgu Secuiesc.
Lovitura au dat-o în august 2008, unul din cei patru, expert IT, a spart codul de acces în sistemul informatic al băncii şi a pătruns în sistemul de plăţi online al uneia dintre firmele cliente. Odată intrat în posesia numărului de cont al firmei şi a numelui şi datelor personale ale administratorului, hackerul a sunat la bancă şi a dispus transferarea a 950.000 de lei noi într-un cont de card al complicelui său, pe care acesta îl deschisese anume în acest scop, cu trei săptămâni înainte, la aceeaşi bancă, scrie Gândul.
Un alt complice a obţinut, prin telefon, eliminarea plafonului de 3.000 de lei pentru retragerile zilnice de cash de la bancomat.
În acest fel au reuşit ca în trei zile să retragă din cont toată suma după ce au bătut ţara la mai multe bancomate din Braşov, Ploieşti, Buzău, Focşani şi Bucureşti. Sesizaţi de conducerea băncii, poliţiştii BCCo şi procurorii DIICOT Braşov au izbutit, după mai bine de o jumătate de an de investigaţii, să-i identifice şi să-i reţină pe cei patru, aceştia fiind arestaţi apoi preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Covasna. Cei patru au ?investit? banii în limuzine de lux, dar şi în cantităţi impresionante de alcool şi ţigări de contrabandă şi aparatură electronică ?en gros?, din care o parte au şi fost confiscate în ultima clipă, dimpreună cu câteva zeci de grame de droguri! Drept care, la acuzaţiile de fraude informatice, înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional organizat s-au mai adăugat şi cele de deţinere de droguri, trafic de alcool şi ţigări şi evaziune fiscală, pentru care cei patru riscă acum până la 20 de ani de puşcărie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close