Antena 3 CNN Economic Banci Institutul Bancar Român: Uitaţi perioada în care luaţi credit doar cu buletinul!

Institutul Bancar Român: Uitaţi perioada în care luaţi credit doar cu buletinul!

Institutul Bancar Român: Uitaţi perioada în care luaţi credit doar cu buletinul!
Sursa foto: institul bancar roman
12 Mai 2009   •   15:43

Pentru sistemul bancar vor veni vremuri grele, iar creditarea nu va mai fi niciodată aşa cum a fost în ultimii ani. Este previziunea sumbră a preşedintelui Institutului Bancar Român, Petru Rareş. Acesta a explicat că lichiditatea ieftină şi abundentă care exista pe piaţă anii trecuţi era nejustificată şi nu se va mai produce în viitor.

Românii trebuie să uite perioada în care obţineau credite cu buletinul. Preşedintele Institutului Bancar Român, Petru Rareş, anunţă că noile condiţii de creditare vor fi mult mai aspre, iar verificarea clienţilor va fi mult mai complexă. Bancherii critică uşurinţa cu care au fost acordate credite în ultimii ani.

Specialiştii din sistemul bancar spun că această criză este mult mai complexă ca cea din anii '30, deci indicatorii economici vor suferi modificări majore. Oprirea finanţării economiei ar putea duce la un deezastru de proporţii.
Şeful institului bancar atrage atenţia că firmele au nevoie de sprijin din partea autorităţilor, deoarece oamenii de afaceri nu au experienţa de a depăşi perioadele de declin economic.

Bancherii cred că actuala criză economică este mult mai gravă şi cu un final mai puţin previzibil decât cea din anii 30.
Preşedintele Institutului Bancar Român se află al Târgu Mureş, unde pregăteşte conferinţa regională din 22 mai la care va lua parte şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close