Antena 3 CNN Economic Banci Întâlnire între Boc şi directorii băncilor care refuză să adere la "Prima Casă"

Întâlnire între Boc şi directorii băncilor care refuză să adere la "Prima Casă"

Întâlnire între Boc şi directorii băncilor care refuză să adere la "Prima Casă"
Sursa foto: emil boc
21 Iul 2009   •   12:45

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu bancherii care nu au semnat protocolul pentru programul Prima Casă.

În total, Guvernul a primit oferte de la 20 de bănci pentru credite în valoare totală de 1,4 miliarde euro. Dar până acum foarte puţine dintre ele au aprobat vreun contract.

Printre instituțiile bancare care refuză colaborarea cu Guvernul se numără BCR și Raiffeisen, care nu sunt de acord cu actuala formă a convenției de colaborare cu Fondul de Garantare a Creditelor. BCR și Raiffeisen solicită modificarea convenției înainte de a începe să acorde credite pentru ?Prima Casă?.

Programul propus de Guvern a devenit operațional din 8 iulie. Contractul pentru prima locuinţă din programul "Prima Casă" a fost semnat în cadrul unei ceremonii la care a participat şi premierul Emil Boc.

Este vorba despre un apartament de două camere dintr-un bloc vechi aflat în cartierul bucureştean Colentina, iar titularii contractului, soţ şi soţie, au contractat un credit bancar de 55.000 euro pentru cumpărarea casei. Apartamentul este unul tip confort I decomandat, iar blocul a fost construit în 1986.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc prima casa
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close