Antena 3 CNN Economic Banci Irlanda vrea să îşi salveze cele mai mari două bănci- 7 miliarde euro

Irlanda vrea să îşi salveze cele mai mari două bănci- 7 miliarde euro

Irlanda vrea să îşi salveze cele mai mari două bănci- 7 miliarde euro
Sursa foto: bank of ireland
02 Feb 2009   •   01:05

Guvernul irlandez va investi 7 miliarde de euro în primele două bănci pe plan local, Allied Irish Banks şi Bank of Ireland, şi negociază acordarea unor asigurări în valoare totală de până la 24 de miliarde de euro pentru pierderile cauzate de creditele ipotecare.
Cele două bănci vor primi 3,5 miliarde euro fiecare în schimbul unor acţiuni preferenţiale, la o dobândă cheie de 8 procente, ce va oferi o plată anuală de 560 milioane de euro, scrie Reuters, citând presa britanică. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Allied Irish Banks (AIB) a declarat că informaţia este o pură speculaţie şi a refuzat să comenteze.
AIB şi Bank of Ireland se presupune că au în regiune 37 de miliarde de euro în investiţii imobiliare speculative.
Guvernul Irlandei a anunţat, încă din decembrie 2008, că va investi două miliarde de euro în fiecare dintre cele două instituţii financiare. Totodată, statul a anunţat că va subscrie câte un miliard de euro la majorările de capital care se vor face la cele două bănci.
Guvernul promisese că va investi 10 miliarde de euro pentru recapitalizarea sectorului bancar.
Pe de altă parte, un studiu arată că băncile irlandeze ar putea concedia în acest an cel puţin 10% din angajaţii din acest sector, printre ele fiind şi Bank of Ireland ăentru care lucrează 12000 de persoane.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Irlanda sistemul bancar
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close