Isărescu: Acordul cu FMI este staţionar. Misiunea tehnică a plecat cu o evaluare pozitivă

de A.M.P    |    04 Aug 2014   •   19:05
Isărescu: Acordul cu FMI este staţionar. Misiunea tehnică a plecat cu o evaluare pozitivă Foto: Agerpres
Acordul dintre România şi Fondul Monetar Internațional (FMI) este "staţionar", iar misiunea tehnică a FMI a plecat cu o evaluare pozitivă de la Bucureşti, a declarat luni guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, informează Agerpres.

"Acordul cu FMI este staţionar. Misiunea de evaluare a situaţiei fiscale pe România, din câte știu, a plecat cu o evaluare pozitivă", a explicat Mugur Isărescu, referindu-se la misiunea tehnică a instituţiei financiare internaţionale care are rolul de a analiza situaţia bugetară a României.

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internațional /FMI/ a venit la Bucureşti, la finalul lunii iulie, pentru a discuta cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice /MFP/ despre prima rectificare a bugetului statului pe anul 2014.

Guvernul a aprobat pe 31 iulie proiectele de ordonanţă privind rectificarea bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că această primă rectificare bugetară din 2014 este una pozitivă şi că Ministerul Mediului, care urma să piardă 25 de milioane lei, va primi 50 de milioane de lei credite de angajament pentru lucrări ţintite pe zona de amenajări şi de combatere a inundaţiilor.

De asemenea, şeful Executivului a precizat că judeţele care au fost în Cod Roşu de inundaţii — Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova — primesc 50 de milioane de lei, Ministerul Sănătăţii primeşte 500 milioane lei şi Casă de Asigurări de Sănătate — 165 milioane lei, Educația — 150 milioane lei pentru plata titlurilor executorii şi 20 milioane pentru grădiniţe şi două universităţi, Ministerul Transporturilor — 350 milioane lei, în special pentru CFR, Ministerul Economiei — 300 milioane lei pentru ajutoare de minimis şi retehnologizare, Ministerul Justiţiei — 43 milioane lei pentru cheltuieli de personal, administrare şi finalizarea unor sedii de instanţe şi Parchete, la Cultură şi Culte câte 10 milioane lei, precum şi 600 de milioane lei pentru arieratele autorităţilor locale, iar MAI primeşte 200 milioane lei pentru Autoritatea Electorală Permanentă — banii pentru organizarea alegerilor şi credite de angajament de 136 milioane lei pentru retehnologizarea autoutilitarelor şi maşinilor de intervenţie.

 

Alegeri 2020
Alegeri 2020
x close