Antena 3 CNN Economic Banci Isărescu: Băncile să se acomodeze cu profiturile mici

Isărescu: Băncile să se acomodeze cu profiturile mici

Isărescu: Băncile să se acomodeze cu profiturile mici
Sursa foto: isarescu
14 Mai 2009   •   14:56

Economia va parcurge o perioadă de "mari reaşezări", iar băncile şi întreprinzătorii privaţi ar trebui să se obişnuiască cu profituri mai mici, mai rezonabile, să promoveze munca şi productivitatea, a declarat, joi, la Iaşi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de Mediafax.
"Cred că este o perioadă de reaşezare. Şi pentru bancheri, şi pentru întreprinzătorii privaţi ce va urma nu va semăna cu ce a fost înainte. Cred că dânşii trebuie să se îndrepte către valori autentice, muncă, productivitate, mai puţin decât spre cele speculative (...) să se obişnuiască cu câştiguri mai mici, rezonabile, va fi o perioadă de mari reaşezări", a afirmat Isărescu, într-o conferinţă de presă la Iaşi.
Isărescu crede că reluarea creditării de va produce curând, după ce băncile îşi vor reduce dobânzile în lei, mult prea mari la depozite.
"La dobânzile la care cred dânşii că pot să reia creditarea, chiar nu poţi să creditezi. Dacă aş avea un client gata să se crediteze la o dobândă de 25% pe an, aş ciuli tare urechile, eu ca bancher m-aş întreba ce are în spate", a mai spus Isărescu.
Guvernatorul BNR crede că mediul de afaceri trebuie să urmeze dictonul latin "festina lente (n.r. ?grăbeşte-te încet?), adică să mergem încet, dar destul de repede".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu banci criza economica BNR
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close