Antena 3 CNN Economic Banci Isărescu: BNR, pregătită să lupte de la egal la egal pe arena financiară internaţională

Isărescu: BNR, pregătită să lupte de la egal la egal pe arena financiară internaţională

Isărescu: BNR, pregătită să lupte de la egal la egal pe arena financiară internaţională
Sursa foto: mugur isarescu
27 Ian 2010   •   08:28

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, la Cotroceni, că BNR este pregătită să se lupte de la egal la egal pe arena financiară internaţională şi că unul dintre obiective este trecerea la euro, astfel încât moneda unică europeană să fie adoptată optim în România.
"Suntem înalt onoraţi de aceste înalte decoraţiuni pe care le-am primit. Pentru mine este un moment suprem. Suntem şi emoţionaţi, cum este normal. Vă suntem recunoscători pentru acest moment de preţuire. În acelaşi timp suntem conştienţi că aceste înalte distincţii sunt atribuite Băncii Naţionale, instituţia pe care o slujim, instituţia care în acest an împlineşte 130 de ani de la înfiinţare, instituţia a cărei istorie reflectă într-un mod sintetic istoria monetară şi financiară a României moderne şi instituţia care în perioada de după 1990 s-a bătut pentru a-şi atinge obiectivele stabilite de lege, în principal pentru a păstra echilibrele economice şi financiare în această ţară", a declarat Mugur Isărescu după ceremonia de decorare de către preşedintele Traian Băsescu a membrilor fostului Consiliu de Administraţie al BNR.

El a mai spus că cei decoraţi şi-au făcut datoria şi faţă de lege, dar şi faţă de ţară.

"Aş mai adăuga că toţi acei aici de faţă au mai fost mânaţi de mândria profesională, de devotament, dar şi de mândria naţională. Am vrut să aducem în lumea concurenţială şi globalizată de astăzi vorba de duh a cronicarului, care spunea că şi această ţară naşte oameni şi aş adăuga eu că şi această ţară naşte instituţii. Am vrut să arătăm, împreună cu alţi colegi din BNR că această instituţie este pregătită să se lupte de la egal la egal pe arena financiară internaţională. În măsura în care am reuşit, cel puţin parţial, simţim în acest moment o imensă bucurie", a mai spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a menţionat un indicator care "pare" a fi simplu, dar care lui i se pare semnificativ: "Până în urmă cu câţiva ani, BNR era importator de asistenţă tehnică. De câţiva ani suntem exportatori de asistenţă tehnică".

"Pentru viitor, în acest moment nu pot decât să aduc angajamentului instituţiei pe care o conduc, se va lupta în continuare pentru a asigura obiectivele stabilite de lege: stabilitatea preţurilor şi stabilitatea financiară, să asigurăm şi celelalte obiective de redresare şi creştere economică împreună cu Guvernul şi să pregătim bine trecerea la euro, astfel încât moneda unică europeană să fie adoptată în România într-o manieră optimă", a conchis Mugur Isărescu, citat de Mediafax.

Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, i-a fost conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, "având în vedere propunerea primului-ministru, în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în activitatea de cercetare şi promovare, la nivel academic, a fenomenelor economice, pentru efortul deosebit pe care l-a depus în calitate de guvernator al Băncii Naţionale a României în vederea elaborării şi implementării cu succes a politicilor monetar-bancare prin care s-a asigurat stabilitatea financiară a României".
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close