x close

Lăzăroiu: BNR a început să facă politică

de Antena3.ro    |    16 Mar 2011   •   13:29
Lăzăroiu: BNR a început să facă politică Foto: prazburg.com

BNR a devenit un jucător în sfera politică şi, în plus, nu s-a limitat doar să ţină spatele politicienilor, motiv pentru care e de aşteptat ca tehnocraţii băncii "să mai şi încaseze", pentru că în politică "pumnii se dau la grămadă", consideră consilierul prezidenţial Sebatian Lăzăroiu.

"Ce mi se pare interesant în actuala criză economică este că linia de demarcaţie între politicieni şi tehnocraţi a devenit din ce în ce mai fină. Banca Naţională a României a fost mult timp o instituţie care şi-a păstrat neutralitatea. De multe ori, din umbră, BNR politicienilor>, cum se zice, a mai jonglat din curs", precizează Lăzăroiu, într-o postare pe blogul personal.

În opinia consilierului prezidenţial, toate eforturile actualei coaliţii de a reface echilibrele macro s-ar putea spulbera rapid în anul electoral 2012.

"Staţi, că n-aţi văzut nimic încă! Mai e până în 2012. O să vedeţi iniţiative populiste în Parlament înainte de locale şi generale şi o să va luaţi cu mâinile de cap. E suficient să vină un grup de doi-trei parlamentari cu o iniţiativă, după care, teama de sancţiuni electorale să îi facă pe toţi ceilalţi să voteze orbeşte în favoarea ei", adaugă el.

Dacă Banca Naţională a României va deveni un fel de "partid al înţelepţilor", aşa cum precizează Sebatian Lăzăroiu, "nici nu o să mai ştim dacă Isărescu sau Croitoru ar putea fi numiţi sau politici> (aşa cum îşi doresc unii din PD-L)", îşi încheie consilierul prezidenţial postarea pe blog.

Citeşte mai multe despre:

Sebastian Lãzãroiu blog BNR jucator politic
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati