Antena 3 CNN Economic Banci Londra: Salvarea băncilor costă 5500 de lire per familie

Londra: Salvarea băncilor costă 5500 de lire per familie

Londra: Salvarea băncilor costă 5500 de lire per familie
Sursa foto: banci
04 Dec 2009   •   11:58

Salvarea sistemului bancar britanic costă echivalentul a peste 5500 de lire pentru fiecare familie, se arată într-un audit oficial. Guvernul de la Londra a cheltuit 117 miliarde de lire sterline pentru a cumpăra acţiuni în bănci şi pentru a împrumuta direct instituţiile financiare, a calculat Oficiul Naţional de Audit. Aceasta ar reprezenta o povară de 5.530 lire sterline pentru fiecare din cele 21.1 milioane de familii din Marea Britanie.
Aceasta este prima recunoaştere oficială a sumei cheltuită pentru salvarea băncilor de la faliment.
Auditul mai arată însă că nota ar putea creşte, deoarece totalul investiţiilor, garanţiilor, schemelor de împrumut şi asigurări stabilite pentru sprijinul băncilor, înseamnă o contribuţie a contribuabililor de 850 miliarde lire sterline? anume 40.000 de lire pentru fiecare familie.
Raportul a mai dezvăluit că Trezoreria de la Londra au oferit Royal Bank of Scotland un audit de ?excelenţă? cu doar o săptămână înainte de a salva banca de la faliment în octombrie 2008.
De asemenea, se arată că avocaţii, bancherii şi consilierii au împărţit 107 milioane de lire din banii contribuabilului în taxe pentru servicii în timpul crizei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close