Antena 3 CNN Economic Banci Mai multe bănci, percheziţionate de Comisia Europeană pentru o posibilă manipulare a Euribor

Mai multe bănci, percheziţionate de Comisia Europeană pentru o posibilă manipulare a Euribor

Mai multe bănci, percheziţionate de Comisia Europeană pentru o posibilă manipulare a Euribor
19 Oct 2011   •   14:44

Comisia Europeană (CE) a percheziţionat birouri ale mai multor bănci mari, între care şi Deutsche Bank, parte a unei investigaţii a executivului european pentru a stabili dacă a fost manipulată rata Euribor, informează Reuters.
   
CE a confirmat miercuri că a confiscat documente de la instituţii active pe segmentul produselor derivate ce au legătură cu dobânda Euribor, din cauza temerilor că ar fi încălcat reglementările antitrust ale Uniunii Europene.
   
Comisia nu a nominalizat companiile sau statele unde au avut loc raidurile.
   
O sursă apropiată situaţiei a declarat, însă, pentru Reuters, că cea mai mare bancă din Germania a fost vizată în ancheta CE. Deutsche Bank a refuzat să comenteze.
   
Rata Euribor, stabilită de 44 de bănci, este folosită la calculul dobânzii pentru împrumuturi şi alte tipuri de datorii în valoare de mii de miliarde de euro, notează Reuters.
   
Percheziţiile derulate de Comisie marchează o escaladare a investigaţiilor derulate de autorităţile de reglementare în Statele Unite, Europa şi Japonia privind o posibilă manipulare a ratei Libor (London Interbank Offered Rate) de pe piaţa interbancară londoneză în timpul crizei financiare.
   
Euribor EBF, grupul nonprofit din Bruxelles care operează rata Euribor, a anunţat că va furniza date autorităţilor şi a insistat că ar fi imposibil pentru bănci să manipuleze dobânda din cauza numărului mare de instituţii financiare implicate.

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close