Antena 3 CNN Economic Banci Marea problemă a băncilor din România, în opinia lui Isărescu: Angajaţii sunt amatori şi neprofesionişti

Marea problemă a băncilor din România, în opinia lui Isărescu: Angajaţii sunt amatori şi neprofesionişti

Marea problemă a băncilor din România, în opinia lui Isărescu: Angajaţii sunt amatori şi neprofesionişti
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Feb 2013   •   07:21

Guvernatorul Băncii Naţionale a României spune că angajaţii din bănci sunt neprofesionişti şi amatori. De asemenea, Mugur Isărescu este de părere că bancherii nu cunosc noţiunile elementare despre profesia lor.

"Faptul că băncile comerciale nu reuşesc să crească creditul, în opinia mea, derivă în special din faptul că nu au sucursalele bine pregătite să dea şi altfel de credite decât credite de consum şi credite ipotecare".

"Ar trebui şi dânşii să-şi reorienteze mai rapid business plan-ul către întreprinderi, dar acest lucru nu este simplu pentru că le trebuie oameni pregătiţi" a declarat Isărescu.

"Şi, fie vorba între noi, în perioada de avânt au angajat, de regulă, vendori. Nu? Tineri arătoşi, care ştiu limbi străine, cu ceva cunoştinţe despre cum să-l atragi pe cumpărător să ia creditul mai repede, în anumite condiţii. Însă, după, se uită în bilanţ, treabă mai grea şi riscuri mai mari" este de părere guvernatorul BNR.











×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close