Antena 3 CNN Economic Banci Mihai Tudose, avertisment pentru BNR

Mihai Tudose, avertisment pentru BNR

Mihai Tudose, avertisment pentru BNR
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Sep 2017   •   22:42

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că Banca Naţională a României trebuia să fie mai atentă în ce priveşte situaţia băncilor şi să tragă un prim semnal de alarmă, în condiţiile în care poate să influenţeze legislaţia în domeniu. 

"Eu vreau ca băncile să îşi plătească dările la stat. Toate. Jumătate sunt foarte serioase, au înţeles despre ce e vorba, au înţeles mai demult. Jumătatea cealaltă tot încearcă să ne convingă că nu au profit. Nu merge! Nu mi se pare normal să spui că eşti o bancă care nu ai profit", a declarat prim-ministrul. 

Întrebat care sunt băncile cu probleme, a spus că nu poate face acest lucru acum, fiind în curs o serie de investigaţii ale ANAF. Premierul a mai precizat că nu a discutat cu BNR despre această problemă. 

"Nu am discutat cu BNR fiindcă eu (...) consider că BNR trebuia să fie mai atent. BNR spune astăzi că băncile au respectat legislaţia, BNR fiind unul dintre principalii factori care pot influenţa legislaţia în domeniu şi să fie primul care trage semnalul de alarmă: 'Domnule, uite ce se întâmplă la noi în sistem! E cu găuri şi permite unor bani să se scurgă pe acolo. Hai să facem ceva împreună!' Nu. BNR tot a ieşit şi a încercat să ne spună că nu au făcut nimic greşit, săracii de ei, au profitat de cadrul legal", a adăugat prim-ministrul. 

Tudose a mai spus că BNR şi ASF reprezintă organele supreme care urmăresc situaţia băncilor, menţionând însă că ASF a fost mai nou înfiinţat. 

"Trebuia să fie ei atenţi la ce se întâmplă în segmentul bancar, nu mamaia care îşi duce pensia la bancă", a susţinut acesta.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: mihai tudose BNR banci
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close