Antena 3 CNN Economic Banci Mii de români refuză semnarea actelor adiţionale propuse de bănci, în cazul Ordonanţei 50 (VIDEO)

Mii de români refuză semnarea actelor adiţionale propuse de bănci, în cazul Ordonanţei 50 (VIDEO)

Mii de români refuză semnarea actelor adiţionale propuse de bănci, în cazul Ordonanţei 50 (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
13 Sep 2010   •   23:04

A mai rămas o săptămână până când băncile trebuie să se asigure că toate contractele de credit respectă Ordonanţa 50. Bancherii deja au ieşit la atac: le propun clienţilor acte adiţionale prin care să schimbe baza de calcul a dobânzilor şi redefinesc comisioanele interzise. Clienţii răspund prin contestaţii şi prin avocaţi. Nu de alta, dar tăcerea are valoare de consimţământ.

3.000 de români cu credite la şapte bănci diferite din ţară refuză semnarea actelor adiţionale întocmite de instituţiile financiare. Motivul? Băncile fie nu au respectat procedurile de notificare, fie au venit cu documente care nu ţin cont de prevederile Ordonanţei 50.

Relaţia client-bancă se transformă într-un război. Clienţii spun că au fost ameninţaţi - dacă nu semnează actele adiţionale, atunci trebuie să ramburseze creditul. Sau că este spre binele lor să nu se mai deplaseze la bancă pentru a cere contractul. E binevenită "tăcerea"... pe post de acord. Sunt ajutaţi şi de haosul din piaţă.

Clienţii băncilor mai au la dispoziţie şapte zile ca să semneze actele adiţionale.



Observator


×
Subiecte în articol: banci credite contract bancheri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close