Antena 3 CNN Economic Banci Minim istoric: Banca Centrală Europeană îşi reduce dobânda la nivelul de 1 %

Minim istoric: Banca Centrală Europeană îşi reduce dobânda la nivelul de 1 %

Minim istoric: Banca Centrală Europeană îşi reduce dobânda la nivelul de 1 %
Sursa foto: Foto: zimbio.com
de N.B.    |    08 Dec 2011   •   15:24

Banca Centrală Europeană a redus dobânda la un minin istoric de 1 %, aşa cum se aştepta pe majoritatea pieţelor, informează BBC.

Reducerea cu un sfert de punct vine într-un moment în care criza şi recfesiunea ameninţă zona euro, decizia fiind luată înaintea unui summit hotărâtor la Bruxelles, în cadrul căruia liderii europeni încearcă să alcătuiască un plan pentru salvarea euro.

Draghi a redus dobânda de politică monetară în ambele şedinţe organizate de la preluarea conducerii băncii, de la 1,5% la 1,25% în noiembrie şi de la 1,25% la 1%.

Dobânda BCE a fost menţinută la 1% pe perioada crizei financiare, înainte de a fi majorată de două ori în acest an, în aprilie de la 1% la 1,25% şi în iulie de la 1,25% la 1,5%.

Există speculaţii conform cărora Banca Centrală Europeană plănuieşte să reducă dobânda până aproape de de zero, urmând să pună în aplicare un plan similar Rezervei Federale din Statele Unite.

Draghi va oferi, de asemenea, lămuriri cu privire la măsurile pe care Banca Centrală le va lua pentru a veni în sprijinul băncilor din zona euro.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close