Antena 3 CNN Economic Banci Ministerul Finanţelor schimbă modalitatea de impozitare a dobânzilor. Sunt taxate doar câştigurile de după 1 iulie

Ministerul Finanţelor schimbă modalitatea de impozitare a dobânzilor. Sunt taxate doar câştigurile de după 1 iulie

Ministerul Finanţelor schimbă modalitatea de impozitare a dobânzilor. Sunt taxate doar câştigurile de după 1 iulie
07 Iul 2010   •   17:49

Ministerul Finanţelor Publice a stabilit un nou mod de impozitare a dobânzilor, iar baza de calcul a băncilor este constituită doar din câştigurile aferente perioadei de la 1 iulile până la scadenţă, relatează Mediafax.

"MFP a stabilit ca, indiferent dacă dobânda a fost virată sau nu în conturile titularilor, veniturile aferente perioadei dinainte de 1 iulie să nu fie impozabile, pentru orice tip de depozit. Ce are scadenţă după 1 iulie este impozabil pro-rata", a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea.

Acesta a mai spus că băncile vor restitui diferenţa deponenţilor cărora le-au fost reţinute impozite în primele zile din iulie. "În ceea ce priveşte CEC Bank, vom face tot posibilul să modificăm cât mai repede sistemul informatic conform cu noul mod de impozitare. Probabil vor mai fi una sau două zile în care clienţii vor plăti impozit pentru întreaga sumă dacă dobânda se vira la scadenţă, dar banca le va vira banii înapoi", a precizat Gheţea, care ocupă şi funcţia de preşedinte al CEC Bank.

Băncile au impozitat cu 16% întreg câştigul obţinut de persoanele fizice din dobânzi, de la începutul săptămânii trecute. Impozitul a fost aplicat indiferent de momentul în care a fost constituit depozitul, şi nu a fost vorba doar de dobânda calculată după 1 iulie, deoarece aşa au considerat băncile că trebuie interpretate modificările aduse Codului Fiscal de către Ministerul Finanţelor.

 

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministerul Finantelor
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close