Antena 3 CNN Economic Banci Obama presează bancherii să contribuie la reconstrucţia economiei: ?este rândul vostru să ajutaţi?

Obama presează bancherii să contribuie la reconstrucţia economiei: ?este rândul vostru să ajutaţi?

Obama presează bancherii să contribuie  la reconstrucţia economiei: ?este rândul vostru să ajutaţi?
Sursa foto: obama banci
15 Dec 2009   •   18:18

Preşedintele american Barack Obama a convocat marii şefi ai băncilor la Casa Albă şi le-a cerut să îmbunătăţească şi mai mult practica de împrumut către afaceri, declarând că sunt datori cu un "angajament extraordinar" în faţa contribuabililor, după ce au primit un "ajutor extraordinar".
La puţin timp după ce a calificat Wall Street ca fiind "pisici grase," Obama a cerut bancherilor să se angajeze pentru a reechilibra economia americană. El i-a mai avertizat pe bancheri că se va lupta cu ei, dacă nu renunţă la obiecţiile privitoare la planul său de a aproba cele mai reformatoare măsuri de la Marea Depresiune din anii 30.


"Băncile americane au primit un ajutor extraordinar de la contribuabilii americani pentru a-şi reconstrui industria, iar acum sunt din nou pe picioare şi aşteptăm un angajament extraordinare din partea lor pentru a ajuta la reconstruirea economiei" .
"Primesc prea multe scrisori din partea micilor afacerişti care îmi explică că sunt solvabili, iar băncile cu care au o lungă relaţie tot au probleme să le acorde împrumuturi."
Preşedintele a mai criticat şi conducerea băncilor pentru că rezista la încercările sale de a adopta reforme, inclusiv formarea unei agenţii de protecţie a consumatorului care să protejeze clienţii sistemului bancar.

"Dacă doresc să se lupte cu protejarea de bun simţ a consumatorului, este o luptă pe care sunt mai mult decât dispus să o duc," declara acesta, făcând referire la lobbiştii angajaţi de bănci pentru a rezista eforturilor sale reformatoare.
În cadrul unui interviu pentru CBS, difizuzat duminică, Obama a atacat dur Wall Street, înainte de un val de bonusuri pentru directorii de top.
"Nu am candidat să ajut o adunătură de bancheri pisici-grase pe Wall Street," arăta Obama .

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close