Antena 3 Economic Banci Oficial BCE: Finanţarea Greciei de către UE trebuie să rămână un caz excepţional

Oficial BCE: Finanţarea Greciei de către UE trebuie să rămână un caz excepţional

de Antena3.ro    |    25 Iul 2011   •   09:54
Oficial BCE: Finanţarea Greciei de către UE trebuie să rămână un caz excepţional
Sursa foto: Foto: drapelenationale.ro

Membrul consiliului guvernatorilor BCE, Lorenzo Bini Smaghi, a declarat că refinanţarea datoriilor Greciei trebuie să rămână un caz excepţional şi nu unul comun, pe care să se bazeze orice stat european, informează Mediafax.

"Nu trebuie să ne purtăm ca şi cum acest acord pentru Grecia a apărut gratuit", a declarat Smaghi într-un interviu.

Grecia va primi încă un ajutor din partea Uniunii Europene pentru a evita colapsul financiar. Astfel, Fondul European de Stabilitate Financiară va oferi statului elen o finanţare de 109 miliarde de euro. Acestei sume i se mai adaugă şi o contribuţie de 50 de miliarde de euri din partea creditorilor privaţi.

Astfel, Banca Centrală Europeană a anticipat că participarea băncilor la salvarea Greciei va conduce la riscuri care se vor repercuta asupra contribuabililor europeni. Din acest motiv, Smaghi a cerut ca această salvare economică să fie urmată de reforme cu rezultate vizibile.

"Acordul de la summitul liderilor din zona euro prevede şi întărirea pactului de stabilitate"

Grecia se îndreaptă spre primul default (incapacitate de plată) din istoria zonei euro, dar liderii din regiune speră ca astfel să poată fi evitat un faliment total al ţării.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close