Antena 3 CNN Economic Banci Oficial Fed: Toate instituțiile financiare cu probleme trebuie să lăsate să falimenteze

Oficial Fed: Toate instituțiile financiare cu probleme trebuie să lăsate să falimenteze

Oficial Fed: Toate instituțiile financiare cu probleme trebuie să lăsate să falimenteze
Sursa foto: fed
16 Noi 2009   •   12:02

Toate instituțiile financiare trebuie să fie lăsate să eșueze, indiferent de mărimea lor, dacă această decizie este necesară pentru siguranța întregului sistem, a declarat luni Thomas Hoenig, președintele Rezervei Federale (Fed) din Kansas City, citat de Reuters.
"Referitor la reformă, consider că cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem este o evaluare precisă a problemelor fundamentale din sistem, pentru a ridica, apoi, baze mai solide. Instituțiile noastre trebuie lăsate să falimenteze, indiferent de mărimea lor sau de culoarea politica", a declarat acesta.

?Suntem slabi și nu știm cum să tratăm economia americană ale cărei datorii sunt în creștere?, a spus Hoenig, într-un discurs la banca centrală din Abu Dhabi.

Rezerva Federală a atras numeroase critici din partea avocaților în ceea ce privește modalitatea în care a făcut față crizei financiare. Potrivit avocaților, Fed ar fi luat niște decizii controversate legate de extinderea împrumuturilor de urgență către firme mari precum AIG, credite pe care nu le-a supravegheat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AIG faliment
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close