Antena 3 CNN Economic Banci Ordonanţă de urgenţă pe tema împrumuturilor. Comisionul de rambursare anticipată, diminuat la 1%

Ordonanţă de urgenţă pe tema împrumuturilor. Comisionul de rambursare anticipată, diminuat la 1%

Ordonanţă de urgenţă pe tema împrumuturilor. Comisionul de rambursare anticipată, diminuat la 1%
09 Iun 2010   •   14:03

Guvernul emite o ordonanţa de urgenţă care ?fixează dreptul consumatorului de a rambursa anticipat creditul?, spune premierul Emil Boc. ?Diferenţa este că acest comision va fi acum de maxim 1% deşi acum variază între 4 şi 5%?, declară primul ministru. ?Şi mă refer la 1% dacă perioada de rambursare este mai mare de un an şi această compensaţie este stabilită ca procentaj. Nu poate depăşi 1% din totalul creditului?, a adăugat Boc. În cazul unui termen de rambursare mai mic de un an, comisionul de rambursare anticipată va fi de maxim 0.5%. Măsura se aplică la creditele cu dobândă variabilă.

Potrivit primului ministru, aceasta este o măsură ?în favoarea celor care au credit astazi?. Respectivul comision va fi diminuat în maxim 90 de zile de la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial. Prin urmare, băncile vor trebui să modifice contractele de credite şi comisionul de rambursarea anticipată.

Mai mult, comunicarea privind comisionale la credite se va face în mod scris, printr-un formular standard. ?Practic, clienţii vor compara mai multe oferte pentru a lua o decizie legată de creditul pe care doresc să îl contracteze?, spune Boc.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close