Antena 3 CNN Economic Banci O bancă importantă va dispărea din România

O bancă importantă va dispărea din România

O bancă importantă va dispărea din România
19 Apr 2016   •   11:33

Cele mai mici dintre băncile cu acționariat grecesc din România sunt în discuții avansate pentru o fuziune, iar sursele Profit.ro susțin că noua entitate va activa sub numele Banca Românească.

Din cele patru subsidiare ale băncilor grecești din România se prefigurează să rămână doar trei. Piraeus Bank România, filială a grupului elen Piraeus, și Banca Românească, filala grupului National Bank of Greece, se pregătesc de o fuziune în România.

Conducerea viitoarei bănci ar urma să provină din zona Banca Românească, au precizat sursele Profit.ro. Discuțiile dintre cele două bănci au avut ca bază inclusiv compatibilitatea între portofoliile lor.

Piraeus Bank deține încă un stoc important de credite, chiar dacă a pierdut mult pe partea de pasive. Anul trecut, banca a înregistrat un volum al depozitelor cu 25% mai mic decât în 2015. Pe de altă parte, Banca Românească s-a concentrat  în ultimii doi ani pe atragerea de resurse adoptând o politică mai prudentă în ceea ce privește creditele. Pentru că este mai puțin asociată cu Grecia datorită numelui, Banca Românească a reușit să își mențină un portofoliu important de depozite.

Sursa: profit.ro

×
Subiecte în articol: fuziune Piraeus Bank
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close