Antena 3 CNN Economic Banci Poartă spre lumea milionarilor. Femeia care ştie totul despre averea celor mai bogaţi români

Poartă spre lumea milionarilor. Femeia care ştie totul despre averea celor mai bogaţi români

Poartă spre lumea milionarilor. Femeia care ştie totul despre averea celor mai bogaţi români
de O.P.    |    24 Oct 2012   •   12:51

„High-net-worth individuals” sau, pe româneşte, „oamenii cu bani” reprezintă acea categorie de clienţi despre care marile bănci ale lumii vorbesc rar şi care în România poate părea uşor exotică.

Nu că ţara noastră ar duce lipsă de ei! Pentru deținătorii unor averi și conturi de milioane, serviciile de private banking reprezintă o opţiune comodă şi aflată încă la început de drum. Iar bancherii care au în grijă astfel de departamente sunt „păsări rare”, într-o ţară cu un nivel relativ redus de expertiză în administrarea marilor averi.

Această categorie de clienţi este „vânată” de mai toate băncile mari. Dar ca să ai un portofoliu cât mai generos şi mai stabil de clienţi bogaţi, trebuie să ţii cont de următoarea regulă: oamenii cu bani sunt mult mai pretenţioşi şi mai scumpi, în materie de servicii bancare, decât oamenii de rând. Oferă mult, dar cer la fel de mult.

De această regulă Octavia Cutuş, şefa diviziei de Wealth Management a ING Bank România, ţine cont de vreo 11 ani. Cum a ajuns în această poziţie şi ce a învăţat pe drum reprezintă o poveste legată de evoluţia acestei nişe bancare, despre care analiştii spun că reprezintă colacul de salvare al unei industrii financiare ce încă mai navighează în ape tulburi.

Citeşte un interviu cu Octavia Cutuş, pe www.incomemagazine.ro



×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close