Antena 3 CNN Economic Banci Preşedintele ANPC: Cel puţin trei bănci din România au CLAUZE ASCUNSE în contractele de credit

Preşedintele ANPC: Cel puţin trei bănci din România au CLAUZE ASCUNSE în contractele de credit

Preşedintele ANPC: Cel puţin trei bănci din România au CLAUZE ASCUNSE în contractele de credit
Sursa foto: Foto: www.helpful.com
04 Oct 2013   •   08:25

Cel puţin trei bănci au în contractele de credit clauze ascunse, susţine preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Bogdan Nica. Autoritatea vrea ca noile prevederi ale legii să se aplice inclusiv în procesele aflate acum pe rol. Iar acţiunile încheiate cu succes ar putea duce la eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele care fac obiectul proceselor aflate în instanţă.

Preşedintele ANPC spune că au început controalele şi acţiunile pe clauze abuzive de la 1 octombrie, în temeiul modificărilor aduse legii 193/2000.

Preşedintele ANPC a adăugat că în situaţia în care se constată o clauză abuzivă, aceasta va fi anulată ulterior din toate contractele de acelaşi tip. Bogdan Nica acuză că, în prezent, există cel puţin trei bănci care au clauze ascunse.

În replică,  preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gratian Ghetea, a explicat că, după aplicarea Ordonantei 50 privind contractele de credit pentru consumatori, cele mai multe clauze abuzive au dispărut şi din contractele vechi, şi din cele noi.

Un studiu de impact realizat de Banca Naţională a României a arătat pierderi totale de peste un miliard de euro în cazul în care băncile pierd TOATE procesele pe clauze abuzive.


×
Subiecte în articol: protectia consumatorilor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close