Antena 3 CNN Economic Banci RBC, cea mai mare bancă din Canada, acuzată în SUA de o fraudă de proporţii

RBC, cea mai mare bancă din Canada, acuzată în SUA de o fraudă de proporţii

RBC, cea mai mare bancă din Canada, acuzată în SUA de o fraudă de proporţii
Sursa foto: Foto: business.financialpost.com
03 Apr 2012   •   09:56

Autorităţile americane din domeniul financiar acuză Royal Bank of Canada (RBC), cea mai mare bancă din Canada, că a organizat o fraudă de proporţii în zona tranzacţiilor financiare, informează Reuters. RBC este acuzată că ar fi orchestrat frauda pentru a obţine câştiguri fiscale importante de la guvernul canadian, transmite Reuters.
   
Comisia de reglementare a tranzacţiilor cu contracte futures (CFTC) a acţionat RBC într-o instanţă civilă şi susţine că un grup mic de angajaţi "seniori" ai băncii au organizat o schemă de "wash trading", coordonând achiziţii şi vânzări simultane ale unor instrumente financiare prin subsidiare ale grupului, fără a-şi asuma expunerea pe piaţă.
   
Totodată, CFTC acuză RBC că, prin subsidiarele sale, a cumpărat şi vândut simultan acţiuni la companii americane şi canadiene şi a efectuat pariuri contradictorii pe contracte futures care vizau aceleaşi acţiuni, cu scopul de a obţine credite fiscale de la guvernul canadian cu o expunere reală cât mai redusă.
   
Agenţia de stat nu a precizat sumele obţinute ilicit de bancă.
   
Autoritatea notează că frauda s-a derulat "cel puţin" în perioada 2007 - 2010 şi a presupus tranzacţii de sute de milioane de dolari.
   
CFTC a acuzat de asemenea RBC că a ascuns schema şi a transmis rapoarte false către instituţiile de reglementare, inclusiv CME Group, unul dintre cei mai mari operatori de platforme de tranzacţii cu derivate financiare.
   
Reprezentanţii RBC au calificat acuzaţiile drept absurde şi au arătat că CFTC şi operatorii bursieri au monitorizat şi analizat tranzacţiile vizate.
   
Purtătorul de cuvânt al RBC, Elisa Barsotti, a afirmat că instituţia nu a luat nici o măsură faţă de vreun angajat în urma acuzaţiilor aduse de autorităţi, deoarece consideră că acuzaţiile sunt nefondate.
   

×
Subiecte în articol: Canada frauda
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close