Antena 3 CNN Economic Banci Rezervele valutare ale Băncii Centrale au atins un nou nivel record în noiembrie

Rezervele valutare ale Băncii Centrale au atins un nou nivel record în noiembrie

Rezervele valutare ale Băncii Centrale au atins un nou nivel record în noiembrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Dec 2010   •   16:32

Rezervele valutare ale Băncii Centrale au crescut în luna noiembrie cu 491 milioane de euro faţă de octombrie, atingând un nou nivel record de 32,8 miliarde euro, potrivit Mediafax. Acest lucru s-a realizat în condiţiile în care Ministerul Finanţelor a emis obligaţiuni în valoare de 1,3 miliarde de euro.

2,615 miliarde de euro a fost valoarea totală a intrărilor de valută din luna noiembrie, realizată prin alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi a Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

În acelaşi timp BNR a avut ieşiri de 2,124 miliarde de euro, reprezentând plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice interne şi externe directe şi garantate de stat , modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit etc.

Ministerul Finanţelor Publice s-a împrumutat, pe data de 25 noiembrie cu suma 1,3 miliarde de euro de pe piata locală. Imprumutul a fost realizat prin vânzarea de obligaţiuni cu scadenţa la trei ani, peste valoarea programată de un miliard de euro, la un randament mediu de 4,8%.

Ultimul nivel record al rezervelor valutare ale BNR, de 32,579 miliarde de euro, a fost atins în luna septembrie, după ce România a primit tranşe de la FMI şi Comisia Europeană în valoare de peste două miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: BNR
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close