Antena 3 CNN Economic Banci Românii care au CREDITE la bănci trebuie să afle asta. Ce a reuşit un CLIENT care avea credit în franci elveţieni

Românii care au CREDITE la bănci trebuie să afle asta. Ce a reuşit un CLIENT care avea credit în franci elveţieni

Românii care au CREDITE la bănci trebuie să afle asta. Ce a reuşit un CLIENT care avea credit în franci elveţieni
de O.P.    |    11 Oct 2013   •   10:37

În timpul boom-ului imobiliar foarte mulţi români au fost împinşi de frenezia de pe piaţă să îşi cumpere bunuri la preţuri uriaşe, făcând credite pe care acum le regretă.

Mulţi au făcut împrumuturi în franci elveţieni, iar acum regretă foarte mult alegerea făcută. Însă în tot acest tumult, băncile au crezut că pot modifica regulile după bunul lor plac, nerespectând contractele sau punându-şi clienţii să semneze contracte cu clauze abuzive.

Un bucureştean a dat în judecată banca la care avea un credit în valoare de 100.000 de euro, luat în franci elveţieni pentru că unitatea financiară a crescut dobânda de la 5,7% la 6,99%, deşi indicatorul de referinţă a scăzut constant.

În acest "război", Curtea Supremă a emis, miercuri, 9 octombrie, o decizie definitivă prin care obligă o bancă să reducă dobânda respectivului client la jumătate.

Este prima decizie definitivă prin care judecătorii dau câştig de cauză debitorilor în disputa cu băncile privind clauzele abuzive.

Instanţa a decis că banca nu poate modifica marja care a fost convenită în contractul de creditare. Altfel spus, judecătorii au decis că băncile nu îşi pot mări profitul prin majorarea discreţionară a dobânzilor la credite.

×
Subiecte în articol: banci
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close