Antena 3 CNN Economic Banci Românii sunt datori vânduţi la bănci. Situaţia este critică în Capitală

Românii sunt datori vânduţi la bănci. Situaţia este critică în Capitală

Românii sunt datori vânduţi la bănci. Situaţia este critică în Capitală
Sursa foto: Foto: www.extension.org
04 Iul 2012   •   07:29

Românii datorează băncilor aproape 25 de miliarde de lei. Asta înseamnă că fiecare român trebuie să restituie instituţiilor financiare, în medie, câte 1.300 de lei pentru a fi acoperită datoria totală. Situaţia extremă este în zona capitalei, unde datoria ajunge până la cinci mii de lei pentru fiecare locuitor.

Cele mai mari datorii le au locuitorii capitalei şi cei din judeţul Ilfov. Astfel, aceştia datorează băncilor aproape jumătate din restanţele la nivel naţional. Mai exact, 10 miliarde de lei. La o populaţie de puţin peste două milioane de locuitori, fiecare dintre aceştia ar trebui să dea, în medie, băncilor, aproape 5.000 de lei pentru a acoperi datoria totală.

Locul al doilea în topul datoriilor  este ocupat de judeţul Cluj. Cu datorii totale de 1,26 de miliarde de lei, cei 659.000 de locuitori ai zonei ar trebui să achite fiecare câte 1.915 lei pentru a acoperi nivelul restanţelor către bănci.

Probleme cu creditele sunt şi în Braşov. Aici nivelul datoriei totale scade sub un miliard de lei. Chiar şi asa, fiecare dintre cei 500.000 de locuitori ai judeţului ar trebui să vină fiecare cu câte 1.687 lei pentru a nu mai exista niciun fel de restanţe către instituţiile financiare.

Cei aproape 650.000 de locuitorii din Timiş ar trebui să scoată şi ei din buzunare puţin peste 1600 de lei pentru a şterge datoria totală. Aceasta sare de pragul de un milliard de lei şi ajunge la 1,06 miliarde restanţe la plata creditelor luate de la bancă.







×
Subiecte în articol: banca
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close