Antena 3 CNN Economic Banci Royal Bank of Scotland a înregistrat pierderi de cel puţin 20 miliarde lire, în 2008

Royal Bank of Scotland a înregistrat pierderi de cel puţin 20 miliarde lire, în 2008

Royal Bank of Scotland a înregistrat pierderi de cel puţin 20 miliarde lire, în 2008
19 Ian 2009   •   14:00

Reprezentanţii grupului financiar Royal Bank of Scotland (RBS) au anunţat, luni, că a pierdut peste 20 miliarde lire sterline în 2008. Aceasta este cea mai mare pierdere înregistrată vreodată de o companie britanică, informează Reuters. Pierderile au fost provocate de integrarea diviziilor ABN Amro preluate în 2007.
În urma programului de salvare a sistemului financiar lansat în Marea Britanie, RBS este se află în proporţie de 58%, în proprietatea statului.
Participaţia statului urmează să fie mărită de la 58% la 70%. Guvernul britanic va înlocui titlurile cu drept preferenţial pe care le deţine la RBS cu acţiuni obişnuite.
În octombrie, Royal Bank of Scotland a beneficiat de cea mai amre parte a programului de salvare a băncilor. Grupul a obţinut de la stat un ajutor de 15 miliarde de lire sterline din fondurile totale de 37 miliarde lire sterline.
Royal Bank of Scotland a fost înfiinţată în 1727. În 2007, grupul a preluat instituţia concurentă olandeză ABN Amro, împreună cu cu băncile Fortis din Belgia şi Santander din Spania. Tranzacţia s-a ridicat la 72 de miliarde de euro.
RBS este prezentă şi în pe piaţa românească, prin RBS România, fosta ABN Amro România.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close