Antena 3 CNN Economic Banci Se majorează dobânzile la creditele de nevoi personale. Vezi ce bănci au luat această decizie

Se majorează dobânzile la creditele de nevoi personale. Vezi ce bănci au luat această decizie

Se majorează dobânzile la creditele de nevoi personale. Vezi ce bănci au luat această decizie
Sursa foto: euro
29 Ian 2009   •   11:06

Două dintre băncile de top româneşti, BRD şi Piraeus Bank, vor ridica ratele la credite, anunţă Cotidianul. Creşterea dobânzii variabile, de 0,5%, va fi pusă în aplicare de la data de 19 ianuarie la creditele de nevoi personale Expresso în euro aflate în sold, spun reprezentanţii BRD. Este cea de-a doua indexare de dobândă a creditelor vechi de nevoi persoanale din ultimele două luni.
În cazul unui credit de nevoi personale de 7.000 de euro contractat pe cinci ani, majorarea de dobândă se ridică la aproape 15 euro în plus de plată în fiecare lună.
Piraeus Bank este cea de-a doua bancă care va majora ratele creditelor. Acesta este una dintre instituţiile de credit cu o creştere substanţială în 2008 pe segmentul creditului de nevoi personale.
Potrivit reprezentanţilor băncii, ?această creştere de dobândă reprezintă finalizarea demersului început în luna noiembrie 2008 (nr.-când banca a crescut ratele doar pentru o anumită parte a clienţilor)". "Creşterea este menită să aducă toţi clienţii Happy End la aceeaşi dobândă?, au adăugat aceştia.
Pentru creditele contractate în lei, creşterea de dobândă se situează între 2,20 şi 3,55%. La euro şi franci elveţieni, banca adaugă 1,4%, respectiv 1,1% la dobândă. Aceste creşteri ale dobânzii pot varia în funcţie de momentul la care clientul a luat creditul şi de dobânda iniţială pe care a avut-o în contract.
Pentru un credit pe zece ani, în valoare de 10.000 de lei, rata va fi majorată cu 60 de lei. La de 10.000 de euro, tot pe 10 ani, ratele vor fi cu până la opt euro mai mult.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BRD Piraeus Bank
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close