Antena 3 CNN Economic Banci Şi-a distrus cariera sau a luat decizia corectă? Părerea unor experţi în economie despre gestul demisionarului de la Goldman Sachs

Şi-a distrus cariera sau a luat decizia corectă? Părerea unor experţi în economie despre gestul demisionarului de la Goldman Sachs

Şi-a distrus cariera sau a luat decizia corectă?  Părerea unor experţi în economie despre gestul demisionarului de la Goldman Sachs
Sursa foto: Foto: www.buzzbox.com
15 Mar 2012   •   10:05

CEO-ul companiei Goldman Sachs a respins acuzaţiile pe care un fost angajat al firmei le-a adus în momentul în care şi-a anunţat demisia. Lloyd Blankfein a explicat că viziunea fostului angajat nu reflectă valorile gigantului bancar, informează BBC News.

Greg Smith, fost director al Goldman Sachs, a lansat un atac public fără precedent la adresa "culturii toxice şi distructive" a băncii, într-un articol publicat în New York Times.

"Mi se face silă cât de cinic se vorbeşte despre jecmănirea clienţilor. În ultimele 12 luni, au văzut cinci directori generali care îşi numesc clienţii muppets (apelativ peiorativ echivalent cu ignoranţi n.r.), uneori în mail-urile interne", a scris bancherul în deja celebra scrisoare.

Lloyd Blankfein a subliniat faptul că, într-o companie cu 30.000 de angajaţi, este imposibil să nu existe persoane nemulţumite, însă consideră că este regretabil faptul că fostul angajat a decis să-şi exprime opinia prin intermediul unui ziar.

Viziunea noastră este că putem atinge succesul numai în cazul în care clienţii noştri au succes”, au mai spus reprezentanţii Goldman Sachs.

Jurnalistul BBC Robert Peston, specializat pe domeniul economic, îl descrie pe fostul angajat al Goldman Sachs ca „un bacher lamentabil care s-a alăturat companiei Goldman Sachs în urmă cu 12 ani, cu prea mult entuziasm şi idealism”.

Fostul bancher Bill Cohan, autor al unei cărţi despre Goldman Sachs, se întreabă retoric dacă Smith, în cei 12 ani la Goldman Sachs, a înţeles măcar o parte din strategia şi politica firmei.

„Este terminat. Nu există nici un dubiu că, în ceea ce priveşte munca pe Wall Street, e terminat!” a adăugat Cohan.


 

×
Subiecte în articol: Goldman Sachs New York Times
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close