Antena 3 Economic Banci Societe Generale: Criza nu s-a sfârşit, dar scenariul cel mai rău a fost evitat

Societe Generale: Criza nu s-a sfârşit, dar scenariul cel mai rău a fost evitat

21 Sep 2009   •   13:26
Societe Generale: Criza nu s-a sfârşit, dar scenariul cel mai rău a fost evitat
Sursa foto: criza economica

Criza actuală nu s-a sfârşit, chiar dacă există sentimentul că economia nu mai este într-o situaţie catastrofală, iar scenariul cel mai rău a fost evitat datorită intervenţiei autorităţilor şi adaptării rapide a companiilor la noile condiţii, a afirmat preşedintele Societe Generale, Frederic Oudea, scrie Mediafax.

"Cred că cel mai rău scenariu a fost evitat datorită intervenţiei autorităţilor europene şi americane şi a adaptării politicilor companiilor la noile condiţii economice", a declarat Oudea, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Londra.

Potrivit bancherului, sentimentul că economia nu mai este într-o situaţie "catastrofală" este alimentat de impactul schemelor guvernamentale, de inflaţia şi dobânzile reduse care ajută consumul în unele ţări şi de reacţia foarte rapidă a companiilor la criză, care au dus la reducerea activelor în exces.

"Situaţia rămâne fragilă pentru că impactul acestor elemente este pe termen scurt", a precizat şeful Societe Generale.

Acesta e de părere că avansul economiei mondiale va fi generat în special de pieţele emergente şi că lumea se va schimba "dramatic" în următorii 40 de ani.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close