Antena 3 CNN Economic Banci Societe Generale: Criza nu s-a sfârşit, dar scenariul cel mai rău a fost evitat

Societe Generale: Criza nu s-a sfârşit, dar scenariul cel mai rău a fost evitat

Societe Generale: Criza nu s-a sfârşit, dar scenariul cel mai rău a fost evitat
Sursa foto: criza economica
21 Sep 2009   •   13:26

Criza actuală nu s-a sfârşit, chiar dacă există sentimentul că economia nu mai este într-o situaţie catastrofală, iar scenariul cel mai rău a fost evitat datorită intervenţiei autorităţilor şi adaptării rapide a companiilor la noile condiţii, a afirmat preşedintele Societe Generale, Frederic Oudea, scrie Mediafax.

"Cred că cel mai rău scenariu a fost evitat datorită intervenţiei autorităţilor europene şi americane şi a adaptării politicilor companiilor la noile condiţii economice", a declarat Oudea, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Londra.

Potrivit bancherului, sentimentul că economia nu mai este într-o situaţie "catastrofală" este alimentat de impactul schemelor guvernamentale, de inflaţia şi dobânzile reduse care ajută consumul în unele ţări şi de reacţia foarte rapidă a companiilor la criză, care au dus la reducerea activelor în exces.

"Situaţia rămâne fragilă pentru că impactul acestor elemente este pe termen scurt", a precizat şeful Societe Generale.

Acesta e de părere că avansul economiei mondiale va fi generat în special de pieţele emergente şi că lumea se va schimba "dramatic" în următorii 40 de ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close