Antena 3 CNN Economic Banci Societe Generale pune la ciorap 1 miliard de euro în 2010

Societe Generale pune la ciorap 1 miliard de euro în 2010

Societe Generale pune la ciorap 1 miliard de euro în 2010
Sursa foto: societe generale
08 Dec 2009   •   16:24

Banca franceză Société Générale, acţionarul majoritar al BRD, vrea să economisească un miliard de euro în 2010, în principal prin punerea în comun a resurselor filialelor şi diviziilor, iar reducerea costurilor va fi o prioritate pentru următorii cinci ani, potrivit publicaţiei Les Echos.

"Într-o lume în care dezvoltarea va fi mai slabă, trebuie să fii capabil să furnizezi cele mai bune servicii la costuri reduse. Această soluţie a fost adoptată în mai multe industrii în ultimii ani şi la ea trebuie să ne raportăm modelul operaţional", a spus directorul general al Société Générale, Frédéric Oudéa.

În 2009, banca a economisit 430 de milioane de euro. Les Echos scrie că Société Générale a redus în al doilea şi al treilea trimestru cu 2,8% cheltuielile reţelei internaţionale, cu 4,5% pe cele ale diviziei de servicii pentru investitori şi cu 11,3% costurile unităţii de investiţii.

Grupul francez controlează în România banca BRD-Groupe Societe Generale, BRD Sogelease, BRD Finance, BRD Pensii, BRD Corporate Finance, ALD Automotive, BRD Asset Management. Société Générale deţine şi o participaţie de 15% la ECS, companie de finanţare pentru echipamente IT.

Banca a înregistrat un profit net de 426 milioane de euro pentru trimestrul al treilea, în creştere de peste două ori faţă de anul 2008.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BRD banci
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close