Antena 3 CNN Economic Banci Soluţii pentru criză: Băncile au inventat comisionul de identitate

Soluţii pentru criză: Băncile au inventat comisionul de identitate

Soluţii pentru criză: Băncile au inventat comisionul de identitate
05 Mar 2009   •   17:24

Criza economică mondială a afectat numeroase domenii şi toată lumea caută modalităţi pentru a ieşi din impas. Fiecare instituţie îşi face un plan anti-criză, iar printre măsurile care se vor adoptate se află şi unele ce ridică serioase semne de întrebare. Băncile sunt printre cele mai afectate instituţii. Oamenii nu îşi mai fac credite de teamă că nu pot suporta ratele, iar cei care au deja credite întâmpină dificultăţi în a plăti datoriile. Condiţiile de acordare ale creditelor s-au înăsprit şi ele, iar băncile au apelat în unele cazuri la dobânzi mărite.

Dar cum acest lucru nu a fost îngăduit de BNR, unele instituţii bancare au inventat pentru 2009 o nouă gamă de comisioane. Miercuri, la Radio Zu, în cadrul emisiunii lui Mircea Badea, un ascultător a semnalat existenţa unor "comisioane de identitate" la două bănci din România, BCR şi BRD. Antena3.ro a verificat informaţiile şi poate confirma faptul că respectivele instituţii bancare percep comisioane pentru depunerile de numerar la ghişee în conturile proprii sau conturile altor clienţi.

Iată comisioanele percepute:

Banca Comercială Română

- Depuneri de numerar în conturi proprii (RON) - 1 RON

- Depuneri de numerar în conturile altor clienţi ≤ 1.500 RON - 4 RON sau 3 EURO pentru echivalentul depunerii în valută

- Depuneri de numerar în conturile altor clienţi 1.500-20.000 RON - 7 RON sau 3 EURO pentru echivalentul depunerii în valută

- Depuneri de numerar în conturile altor clienţi ≥ 20.000 RON - 10 RON sau 3 EURO pentru echivalentul depunerii în valută

Banca Română pentru Dezvoltare

- Depuneri numerar la casierie - gratuit

- Depuneri de numerar în conturile altor clienţi, deschise la aceeaşi unitate BRD - 0,60%

- Depuneri de numerar în conturile altor clienţi, deschise la alte unităţi BRD - 0,70%

Piraeus Bank, Volksbank, Credit Europe Bank şi Raiffeisen Bank nu percep comisioane la depuneri, în cazul persoanelor fizice, şi nu diferenţiază depunerile în conturile proprii cu depunerile în conturile altor clienţi. Surse bancare au declarat pentru Antena3.ro că depunerile în conturile altor persoane nici măcar nu sunt permise la bănci precum Piraeus sau Credit Europe, chiar dacă această regulă nu se respectă cu stricteţe.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BRD BCR Piraeus Bank Raiffeisen Bank
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close