Antena 3 CNN Economic Banci SUA: 84 de bănci au dat faliment în acest an

SUA: 84 de bănci au dat faliment în acest an

SUA: 84 de bănci au dat faliment în acest an
Sursa foto: banci americane
01 Sep 2009   •   10:12

Autorităţile din Statele Unite au declanşat vineri procedurile de faliment pentru încă trei bănci, ridicând numărul total de falimente din sistemul bancar american la 84 de la începutul acestui an, pe fondul creşterii fără precedent a numărului de credite neperformante.

Affinity Bank of Ventura (California), Bradford Bank (Baltimore) şi Mainstreet Bank (Minnesota), bănci cu anvergură locală în statele de origine, au fost introduse vineri în faliment, iar asigurarea federală a depozitelor constituite la cele trei instituţii va costa statul circa 446 milioane de dolari.

Federal Deposit Insurance Corp, agenţia guvernamentală care administrează garantarea depozitelor din sectorul bancar, a anunţat că dispunea de fonduri de 10,4 miliarde de dolari la jumătatea anului, cifră la care se adaugă alte 32 de miliarde de dolari alocate separat de autorităţi pentru eventuale falimente anticipate în acest an.

Preşedintele FDIC, Sheila Bair, a declarat că sistemul bancar va continua să se confrunte cu un număr ridicat de falimente, din cauza numărului tot mai mare de credite neperformante şi deteriorării severe a activelor din portofolii.

Numărul total de bănci intrate în faliment în Statele Unite de la începutul anului se ridică la 84 , faţă de 25 anul trecut şi numai 3 în 2007.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sistemul bancar criza economica
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close