Antena 3 CNN Economic Banci SUA cere despăgubiri de peste un miliard dolari de la directorii mai multor bănci prăbuşite

SUA cere despăgubiri de peste un miliard dolari de la directorii mai multor bănci prăbuşite

SUA cere despăgubiri de peste un miliard dolari de la directorii mai multor bănci prăbuşite
08 Oct 2010   •   20:45

Autoritatea Federală de Asigurare a Depozitelor din SUA a autorizat peste 50 de procese împotriva unor directori de bănci prăbuşite din cauza crizei, prin care vrea să recupereze pierderi ce depăşesc un miliard de dolari, transmite Bloomberg.

Instituţia federală a încercat să ajungă la înţelegeri amiabile cu bancherii înaintea declanşării procedurilor în justiţie.

"Suntem gata. Putem să pornim procesele chiar mâine", a spus Richard Osterman, consilier al autorităţii federale, într-un interviu.

Instituţia de asigurare a depozitelor a intentat în timpul crizei actuale un singur proces împotriva conducerii unei bănci intrate în faliment. Acţiunea în justiţie, deschisă în iulie, cere desbăgubiri de 300 de milioane de dolari de la patru directori ai IndyMac Bancorp.

După ce este închisă o bancă analiza specialiştilor federali durează aproximativ 18 luni, ceea ce înseamnă că majoritatea anchetelor rezultate din cauza crizei financiare sunt, încă, în desfăşurare, a adăugat Osterman.

Autoritatea de asigurare a depozitelor administrează în SUA băncile închise, folosind fonduri proprii pentru plata depozitelor. Instituţia vinde activele băncii preluate pentru a-şi recupera datoriile şi are la dispoziţie trei ani pentru a cere daune în instanţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close