Antena 3 CNN Economic Banci SUA şi banca elveţiană UBS amână procesul privind secretul bancar

SUA şi banca elveţiană UBS amână procesul privind secretul bancar

SUA şi banca elveţiană UBS amână procesul privind secretul bancar
Sursa foto: banca ubs
13 Iul 2009   •   14:57

Guvernul american continuă să încerce să ajungă la un acord cu cea mai mare bancă din Elveţia pentru că aceasta să divulge informaţii despre mii de americani, suspectaţi că au folosit conturi elveţiene pentru a face evaziune fiscală.

Guvernul SUA împreună cu cel elveţian şi banca UBS au cerut unui tribunal federal să amâne audierea în cadrul procesului de aflare a identităţilor americanilor bogaţi care au folosit banca elveţiană pentru a evita taxele.

Prin acest proces, autorităţile americane speră să pună capăt tradiţiei secretului bancar elveţian.

Cererea de amânare a fost motivată cu încercarea de a oferi guvernelor timp pentru a ajunge la un acord în urma negocierilor.

De altfel părţile sunt de acord că orice acord ?ar include în mod obligatoriu specificarea faptului că UBS trebuie să ofere Fiscului american informaţii despre un număr important de indivizi cu conturi în Elveţia," arăta Departamentul de Justiţie.
UBS a admis anterior că a ajutat la ?fraudarea? guvernului SUA prin ajutarea clienţilor americano să îşi ascundă banii de IRS. Pentru a evita un proces imediat, UBS a fost de acord să plătească 780 milioane. dolari

De atunci, IRS a încercat ca prin sentinţă judecătorească să forţeze UBS să divulge informaţii despre americanii care ar deţine 52.000 de conturi nedeclarate.
Elveţienii s-au opus cererii ca find contrare legilor locale şi guvernul elveţian a anunţat în plus că va bloca UBS de la orice încercare de a repecta o sentinţă judecătorească, chiar dată de un tribunal american.

Părţile au cerut ca termen data de 3 august, pentru a continua între timp negocierile.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close