Antena 3 CNN Economic Banci Surse: Banca Mondială a aprobat împrumutul de 300 de milioane de euro pentru România

Surse: Banca Mondială a aprobat împrumutul de 300 de milioane de euro pentru România

Surse: Banca Mondială a aprobat împrumutul de 300 de milioane de euro pentru România
20 Ian 2011   •   21:20

Surse: Banca Mondială a aprobat eliberarea împrumutului de trei sute de milioane de euro pentru România. Împrumutul face parte din înţelegerea de finanţare a României cu un miliard de euro. Iniţial, Împrumutul era programat pentru prima parte a anului trecut, dar măsurile impuse de BM nu au fost îndeplinite, astfel că au avut loc mai multe amânări.

Directorul de ţară pentru România al Băncii Mondiale, Peter Harrold, a anunţat, marţi, că BM va acorda asistenţă tehnică şi finanţare României în cadrul unui nou acord care va fi încheiat împreună cu FMI şi Comisia Europeană (CE).

"Noul acord cu FMI şi Comisia Europeană va fi încheiat cel mai probabil pe o perioadă de doi ani", a declarat Harrold, citat de Mediafax. Acesta a precizat că Banca Mondială va participa prin acordarea de asistenţă tehnică, dar şi finanţare, la fel ca în programul actual.

Oficialul Băncii Mondiale a mai precizat că noul acord cu BM va fi similar celui actual, iar ultimul împrumut, în valoare de 400 milioane euro, din actualul acord va fi inclus în noul aranjament, care va fi încheiat în următoarele luni.

Peter Harrold a mai subliniat faptul că perioada de doi ani reprezintă viziunea Fondului Monetar Internaţional, acest aspect nefiind încă discutat cu autorităţile de la Bucureşti.

În prezent, România are un acord de finanţare externă cu FMI, Uniunea Europeană şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 miliarde euro. Board-ul FMI a aprobat luna aceasta a şasea evaluare a acordului cu România şi scrisoarea suplimentară, astfel că instituţia a acordat cea de-a şaptea tranşă din împrumut.

×
Subiecte în articol: banca mondiala imprumut euro
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close