Antena 3 CNN Economic Banci Teste de stres: Primele 6 bănci austriece vor rezista unei noi recesiuni globale din 2010

Teste de stres: Primele 6 bănci austriece vor rezista unei noi recesiuni globale din 2010

Teste de stres: Primele 6 bănci austriece vor rezista unei noi recesiuni globale din 2010
Sursa foto: teste de stres
14 Dec 2009   •   13:01

Primele şase bănci austriece îşi vor putea menţine ratele de adecvare a capitalului de rang întâi peste pragul de 6% până la sfârşitul anului viitor în cazul unei recesiuni globale în formă de "W", potrivit testelor de stres derulate de banca centrală a Austriei, transmite Reuters.
Banca centrală a anunţat luni, în raportul semestrial de stabilitate financiară, că raportul va depăşi media majorităţii băncilor mari, dar unele instituţii de credit ar putea necesita capital suplimentar în acest scenariu.
Testul presupune o nouă rundă de contracţie economică anul viitor, după o revenire uşoară în 2009, şi majorarea creditelor neperformante pentru băncile austriece în Europa emergentă la 16% din totalul soldului de credit.
Cele mai mari instituţii bancare din Austria sunt Bank Austria, divizie a grupului italian UniCredit, Raiffeisen Zentralbank şi Erste Group Bank.
Erste e proprietarul celei mai mare bănci din România după active, BCR, iar Raiffeisen şi UniCredit sunt prezente pe piaţa românească prin subsidiare locale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: recesiune
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close